Petra Veselá: Kniha o kávě
Káva je báječný nápoj a Kniha o kávě je skvělá kniha.
Káva je báječný nápoj. Povzbudí, zahřeje a vytváří pouto mezi lidmi na schůzkách a u přátelských posezení. Nabízí se bezpočet možností, jak ji připravit, ale také jak si s ní hrát a jak si ji co nejlépe vychutnat. Můžete ji i degustovat podobně jako víno. Petra Veselá kávě rozumí. Několikrát vyhrála mistrovství republiky v přípravě kávy a reprezentovala na mistrovství světa, má vlastní kavárnu a pořádá školení o kávě. Seznámí Tě s historií kávy, dozvíš se, jak se dostala do celého světa, jak se pěstuje, zpracovává a praží. Existují totiž různé druhy a odrůdy kávy a každá z nich má svou specifickou chuť, to, jak káva chutná, ovlivňuje také pražení, mletí, uchovávání.
Další část knihy se věnuje vlastní přípravě kávy.
Jak kávu správně namlít?
Jak má vypadat správné espresso nebo cappuccino?
Co znamenají názvy na kávovém lístku?
A jak si skvělou kávu připravit i doma?
Co je to french press, chemex nebo vakuum pot?
V této knize najdeš kromě odpovědí na tyto otázky také skvělé recepty na kávové nápoje i rady pro nákup, uchovávání a přípravu kávy nebo tipy na dobré kavárny.
Druhy kávy, její pěstování, sklizeň a zpracování
Historie kávy
Pražení a degustace
Mletí a mlýnek
Domácí příprava kávy
Profesionální kávovary, espresso a cappuccino, latte art
Kávová kultura a barista
Cukr, kofein, instantní káva, voda
Názvy káv v nápojových lístcích
Recepty na přípravu kávy a kávových nápojů
Rady na závěr
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Související produkty
Kniha, která Ti odhalí veškerá tajemství přípravy kávy. Autor: Scott Rao.
Čtyřnásobný irský šampión, barista Colin Harmon, sepsal vše, co ví o provozování vlastní kavárny.
Petra Davies Veselá rozšířila a aktualizovala svou první úspěšnou Knihu o kávě.
Druhá kniha od autora Need for Espresso: Underground je v prodeji!
Podobné produkty
Knižní novinka roku 2016. Víc než 100 receptů na alkoholické i nealkoholické nápoje s kávou z celého světa.
Kniha, která Ti odhalí veškerá tajemství přípravy kávy. Autor: Scott Rao.
Nejnovější, již jedenácté číslo vynikajícího magazínu o kávě.Hesla: šlechtění kávy, genetika, Keňa, Hanka Bojdová, pražení, Hitonoto, São Paulo