Zrnková káva ATZUMPA (El Salvador)

Značka: Čerstvý Boby

Varianta:
Dostupnost Momentálně nedostupné Momentálně nedostupné Zvolte variantu
359 Kč / ks 999 Kč / ks od 359 Kč / ks 144 Kč / 100 g 100 Kč / 100 g
Zrnková káva ATZUMPA (El Salvador)
Značka: Čerstvý Boby
El Salvador Atzumpa 250g
Boby doporučuje!
Doprava zdarma Doprava zdarma Doprava zdarma

Kávová zrna pocházející z regionu Apaneca-Ilamatepec v El Salvadoru. Po sklizni v nadmořské výšce 1375 m.n.m. byla zrna odrůdy bourbon zpracována metodou honey.
Pražení vhodné pro filtr.
Tato káva má intenzivní chuť a jemné aroma a je vhodná pro vášnivé fanoušky středoamerické kávové produkce. Kávy z farmy Finca Atzumpa získávají pravidelně ocenění, včetně Cup of Excellence.

Balení: 1 kg nebo 250 gramů.
Doporučené užití:
HAND BREW
CESTOVÁNÍ
BATCH BREW
GASTRONOMIE

Charakteristika: 
švestka, jablko, med, vanilka
Země původu:
El Salvador
Region: Apaneca-Ilamatepec
Farma:
Finca Atzumpa
Odrůda:bourbon
Nadmořská výška:1375 m n.m.
Zpracování:honey
Pražení:
na filtr
Balení:250 gramů nebo 1 kg
Zrnková káva ATZUMPA (El Salvador)

Finca Atzumpa se nachází v Concepción de Ataco v oblasti Ahuachapan ve stejnojmenném pohoří Apaneca-Ilamatepec. Farmáři v Ahuachapanu byli první, kdo pěstoval kávu v Salvadoru ze semen přivezených z Guatemaly v posledních letech 18. století; výroba pak začala vážně v roce 1800.

Zrnková káva ATZUMPA (El Salvador)
Zrnková káva ATZUMPA (El Salvador)

Atzumpa je v současné době vlastněna pátou generací producentů kávy z rodiny Ariz-Herrera, což z ní dělá jednu z prvních farem v regionu Concepción de Ataco, která od roku 1875 pěstuje výběrovou kávu. Rodina přináší udržitelnost, společenskou odpovědnost a zaměstnání pro komunity kolem farmy již více než 100 let. Rodina Ariz-Herrera je jednou z pěti místních rodin, které v roce 1991 vytvořily FUNDATACO, nadaci, která pomáhá dětem z regionu zapojit se do fotbalových škol a využít sportovní příležitosti a stipendia.

Káva z Atzumpy se částečně zpracovává v Germania, malém mlýně na farmě, který má rozvlákňovače, mycí zařízení a sušicí zařízení. Atzumpa rozdrtí čerstvě sklizené třešně bez vody, aby si zachovaly veškerý sliz, a poté je suší na vyvýšených záhonech po dobu až 14 dnů, aby se dosáhlo optimálních podmínek. Po vysušení se káva skladuje ve skladu El Carmens, kde se káva Finca Atzumpa za sucha mele a připravuje pro export.

Některé kávy se také suší na hliněné terase v El Carmens. Káva na tomto horkém povrchu schne rychleji, u medových zpracovaných káv trvá sušení i zde až 14 dní, než se přemístí do skladu na dobu odpočinku.

Zrnková káva ATZUMPA (El Salvador)

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Podobné produkty