Kávová zrna pocházející z regionu Opalaca v Hondurasu. Po sklizni v nadmořské výšce 1500 m.n.m. byla zrna odrůdy lempira zpracována promytou metodou.
Tato káva má certifikace Fairtrade a Organic.
Pražení vhodné pro espresso.
Tato káva má je vhodná pro ty, kteří s výběrovou kávou teprve začínají, ale též pro ty, kteří chtějí objevovat nové chutě. V rámci firem je předurčena pro použití v kancelářích, hotelích, ordinacích či konferenčních sálech.
Balení: 1 kg nebo 250 gramů.
Doporučené užití:
OFFICE KÁVA
GASTRONOMIE
DOMÁCÍ PŘÍPRAVA
Charakteristika: | karamel, mléčná čokoláda, mandle |
Země původu: | Honduras |
Region: | Opalaca |
Farma: | Družstvo COMICOVEL |
Odrůda: | lempira |
Nadmořská výška: | 1500 m n.m. |
Zpracování: | promyté |
Pražení: | na espresso |
Balení: | 250 gramů nebo 1 kg |
Družstvo COMICOVEL (Cooperativa Mixta Cosecha Verde Limitada) v San Juan Intibucá se skládá z drobných producentů, kteří pěstují kávu organicky se zaměřením na celkovou udržitelnost životního prostředí. Družstvo je produktem projektu Blue Harvest společnosti Catholic Relief Services, který zlepšuje řízení agrolesnictví na farmách po celé Střední Americe a vede jej Geovanny Martinez a Carlos Guevara působí jako konzultant. K dnešnímu dni Blue Harvest pomohla 1400 producentům přeměnit jejich farmy na ekosystémy, které chrání les a jeho sladkovodní zdroje. Všichni producenti v projektu hospodaří ekologicky.
COMICOVEL vznikl speciálně proto, aby spojil farmáře projektu Blue Harvest, kteří investovali čas a energii do vylepšení svých farem. Družstvo bylo založeno v roce 2016 a svou první kávu vyvezlo v roce 2018. COMICOVEL vyváží s certifikacemi Fairtrade i Organic, které výrobcům vynesou prémie, aby mohli pokračovat v ekologickém zemědělství a uchování ekosystémů, které chrání sladkovodní zdroje.
Pozemky členů COMICOVEL se nacházejí v pohoří Opalaca napříč departementy Intibuca a Lempira. Suché hory jsou osázeny borovicemi. Výsadba stromů je zvláštním zaměřením družstva spolu s jejich vodohospodářským projektem. Farmáři zpracovávají kávu pomocí své základní infrastruktury pro odstraňování buničiny a fermentace. Většina má dřevěné násypky na třešně s betonovou nádrží na kvašení. Káva je fermentována v tancích po dobu 18-24 hodin a promývána v mycích kanálech. Většina farmářů si kávu suší na betonových terasách nebo někdy také na vyvýšených záhonech ve sklenících po dobu 14-20 dní. Družstvo s těmito farmáři spolupracuje mnoho let a poskytuje jim technickou pomoc ke zvýšení produktivity na farmách.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Související produkty
Vážím, vážíš, vážíme. Tuhle váhu má doma snad každý barista a nejeden milovník kávy.Váží kávu, měří čas. Ideální kombinace.Jednoduché ovládání, ideální rozměry.
Nastartuj den s dobrou kávou. Stroj pracuje s tlakem 15 bar, splňuje tak doporučené hodnoty pro přípravu espressa, na které jsi zvyklý. Veškerá obsluha je velmi...
Kávovar, který je vyrobený v Itálii. Záruka prvotřídní kvality a nekonečné vášně pro kávu.Cadorna má velký displej a nastavení v českém jazyce. Dále disponuje jednoduchým,...
Cadorna Milk má velký displej a nastavení v českém jazyce. Dále disponuje jednoduchým, intuitivním a dostatečně podrobným ovládáním. Kávovar má 4 různé uživatelské profily pro...