Kávová zrna pocházející z regionu Nariño v Kolumbii. Po sklizni v nadmořské výšce 1900 m.n.m. byla zrna odrůd caturra zpracována promytou metodou.
Pražení vhodné pro filtr.
Tato káva má intenzivní chuť a jemné aroma a je vhodná pro vášnivé fanoušky středoamerické kávové produkce. Farmář Jose Ignacio Gomez vypěstoval kávu se šťavnatým tělem a dochutí grapefruitu.
Balení: 1 kg nebo 250 gramů.
Doporučené užití:
HAND BREW
CESTOVÁNÍ
BATCH BREW
GASTRONOMIE
Charakteristika: | karamel, pražené ořechy, grapefruit |
Země původu: | Kolumbie |
Region: | Nariño |
Farma: | Finca El Paraiso |
Odrůda: | caturra |
Nadmořská výška: | 1900 m n.m. |
Zpracování: | promyté |
Pražení: | na filtr |
Balení: | 250 gramů nebo 1 kg |
Farma Jose Ignacia Gomeze se nachází ve Vereda el Naranjal poblíž města Buesaco v oblasti Nariño. Odrůda Caturra roste v nadmořských výškách 1900 metrů nad mořem a zaznamenává průměrné srážky 1800 mm za rok. Jose vyrostl v rodině produkující kávu a vyvinul si cit pro dobrou kávu. Kávu pěstuje na šesti a půl hektarech spolu s pomeranči, citrony a avokádem. Během sklizně on, jeho rodina a tým vyškolených sběračů ručně sbírají zralé červené třešně a zpracovávají sklizeň ve vlastním mikromlýně na farmě.
Před několika lety postavil Jose Ignacio na farmě poblíž mokrého mlýna vlastní solární sušičku. Pod plastovou střechou jsou uspořádány tři patra vyvýšených sušících lůžek, která umožňují pronikání světla a průvanu otevřenými konci sušárny k řízení teploty sušení. Jose nasměroval sušičku přesně tak, aby pro tento účel regulace teploty používal boční vítr. Když je káva poprvé sklizena (v případě naturální metody), nebo sušena (v případě metody Honey a promyté metody), je umístěna na nejnižší lůžko. Jak vysychá, je přemísťována do horní vrstvy, kde zůstává, dokud nedosáhne požadované vlhkosti a je připravena k přesunu do skladovacího prostoru na dobu odpočinku před exportem, kdy se všechny chutě kávy stabilizují. Carlos Alberto, manažer farmy Finca El Paraiso a Joseův přítel z dětství, má na starosti monitorování procesu sušení a přesouvání kávy mezi vrstvami, jak proces sušení postupuje.
Jose se vždy snaží experimentovat a vylepšovat výrobu, a tak chtěl zkusit zasadit stromy odrůdy Geisha na svém pozemku, jak to udělalo několik jeho kolegů. Stromy Geisha z Paraiso, zasazené mezi ostatní odrůdy, jsou součástí většího ekosystému farmy a součástí Joseových probíhajících pokusů o měření úspěšnosti různých druhů kávy, a to jak z hlediska agronomické výkonnosti (výnos, odolnost proti škůdcům a moru), tak z hlediska snahy oslovit konečné klienty, tedy pražírny, a to jak rozmanitostí, tak zpracovatelským procesem.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Související produkty
Vážím, vážíš, vážíme. Tuhle váhu má doma snad každý barista a nejeden milovník kávy.Váží kávu, měří čas. Ideální kombinace.Jednoduché ovládání, ideální rozměry.
SAECO Aulika EVO Black, je profesionální automatický kávovar který je přímým nástupcem kávovarů Gran Crema. Tento model je vhodný pro náročný provoz se standardním vysokým...
Hlavní přednosti kávovaru Aulika EVO Focus josu: Nahřívání šálků Ergonomické řešení pro každodenní používání funkce one touch – výběr nápoje stisknutím jednoho nápojeSnadná...
Seaco Aulika Evo Office poskytuje veškeré vlastnosti pro nepřetržité používání. Zaručuje perfektní přípravu espressa, lunga nebo dvojité kávy bez mléčných nápojů. Můžeš si...
Podobné produkty
Káva z naší vlastní produkce.Charakteristika: sušené višně, mandle, tmavá čokoláda.Pražení vhodné pro espresso. Tato káva má velmi konzervativní profil pražení a je vhodná pro...