Zrnková káva SAN ISIDRO (Honduras)

Značka: Čerstvý Boby

Varianta:
Dostupnost Skladem Skladem Zvolte variantu
349 Kč / ks 969 Kč / ks od 349 Kč / ks 140 Kč / 100 g 97 Kč / 100 g
Zrnková káva SAN ISIDRO (Honduras)
Značka: Čerstvý Boby
Honduras San Isidro 250g
Doprava zdarma Doprava zdarma Doprava zdarma

Kávová zrna pocházející z regionu Copan v Hondurasu. Po sklizni v nadmořské výšce 1300 m.n.m. byla zrna odrůd caturra zpracována promytou metodou.
Pražení vhodné pro filtr.
Tato káva má intenzivní chuť a jemné aroma a je vhodná pro vášnivé fanoušky středoamerické kávové produkce. Farmářka Katia Duke vypěstovala kávu se šťavnatým tělem a dochutí třešní.
Balení: 1 kg nebo 250 gramů.
Doporučené užití:
HAND BREW
CESTOVÁNÍ
BATCH BREW
GASTRONOMIE
OFFICE

Charakteristika: 
čokoláda, třešně, bobule
Země původu:
Honduras
Region: Copan
Farma:
San Isidro
Odrůda:catuai
Nadmořská výška:1300 m n.m.
Zpracování:promyté
Pražení:
na filtr
Balení:250 gramů nebo 1 kg
Zrnková káva SAN ISIDRO (Honduras)

Farma San Isidro, kterou vede farmářka Katia Duke, se nachází v suché a prašné oblasti jen patnáct minut jízdy od města Ruinas de Copán v departementu Copán v Hondurasu. Farma je po generace v rodině Katie, vyrábí kávu tradičním způsobem a prodává místním zprostředkovatelům. Většinu svého mládí strávila na farmě, než vystudovala agronomii na prestižní Zamorano Pan-American Agricultural School v San Antonio de Oriente. Vyrostla odhodlána následovat tradici svých rodičů a rodiny, ale epidemie rzi listové la roya zasáhla Honduras v roce 2012 a ten rok zničila většinu úrody. Tato rána pro produkci kávy přiměla Katiu, aby přehodnotila svůj přístup k farmaření a změnila způsob, jakým ona a její rodina přemýšlí o kávě.

Zrnková káva SAN ISIDRO (Honduras)
Zrnková káva SAN ISIDRO (Honduras)

Katia musela nejprve lépe porozumět odvětví výběrové kávy. Absolvovala různé kurzy a stala se z ní certifikovaná baristka a pražička. Otevřela si vlastní kavárnu, kde pražila a prodávala kávu z rodinné farmy. Dalším krokem se přirozeně stalo pěstování výběrové kávy pro export. Po mnoha diskusích s otcem jí byly přiděleny pozemky, aby mohla hospodařit, jak uzná za vhodné. Nyní, o pět let později, tyto experimenty vedly k významným odměnám.

Tento lot kávy odrůdy Catuai prošel promytým zpracováním. Čerstvě sklizené třešně se zbaví dužiny a 18–24 hodin fermentují v keramických tancích. Káva se poté promyje čerstvou pramenitou vodou, aby se odstranily zbytky slizu. Takto propraná káva se suší buď na vyvýšených lůžkách nebo betonové terase, v závislosti na povětrnostních podmínkách. Catuai byl vyvinut jako kříženec mezi Mundo Novo a Caturra a byl původně uveden na trh v Brazílii v roce 1949. Kultivar, známý pro svou malou výšku a vysoký potenciál produktivity, se rozšířil z Brazílie přes Střední Ameriku, což dnes představuje téměř polovinu veškeré produkce Arabiky v Hondurasu.

Zrnková káva SAN ISIDRO (Honduras)

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Podobné produkty